Vaření.czReceptyPolský boršč z červené řepy

Polský boršč z červené řepy

Polévka z červené řepy. Často se podává jako hlavní jídlo (až na talíři smíchaná s brambory a uvařeným vejcem).


3.911x
60 min
1×

Ingredience

2 lzeleninový vývar
1 kelímeksladká smetana
2 ksbrambory vařené
4 ksčervená řepa
4 ksvejce natvrdo

podle chuti

sůl
ocet
fenykl
bobkový list
nové koření
pepř

Postup přípravy

Očištěnou řepu vaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru se solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a fenyklem doměkka. Nezapomeneme přidat trochu octu, aby nám polévka neztratila barvu. Změklou řepu vytáhneme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1 cm. Vzniklý vývar zjemníme sladkou smetanou a podle potřeby dochutíme (solí, octem). Chuť by měla být trochu nakyslá, asi jako u čočkové polévky, a barva krásně růžová. Polský boršč naléváme do hlubokých talířů a podáváme s uvařeným bramborem a vajíčkem natvrdo. Tento recept jde i modifikovat: Řepu povaříme v silném masovém vývaru s výše uvedeným kořením - tento vývar se pije horký z hrnku. Je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu, nebo se podává i preventivně mezi jednotlivými chody na oslavách.
user-icon

autor Ivette

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polský boršč z červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena