Polské řízky

Rychlý a jednoduchý recept na oběd.


3.914x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
1.5 dlvoda
6 ksvepřový nebo kuřecí řízek

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

příloha

bramborovo-zeleninové pyré

Postup přípravy

Vepřové řízky, ale mohou být i kuřecí, nasolíme a dobře obalíme ve strouhance. Na pánvi v troše oleje je naprudko opečeme po obou stranách. Řízky přeložíme do pekáčku (kameninový hrnec neb skleněná miska). Do hrnečku dáme asi 1,5 dl vody a prolisujeme 3 stroužky česneku, zamícháme a maso ochucenou vodou podlijeme. Zakryjeme a pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Vepřové řízky zhruba 30 minut, kuřecí 20 minut. Jako příloha k polským řízkům se hodí bramborovo-celerové pyré. To připravíme z poměru 2/3 brambor a 1/3 celeru, osolíme, podusíme na másle a podlijeme vodou. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem. Podle chuti můžeme poměr celeru zvýšit. Polské řízky s bramborovo-celerovým pyré podáváme jako teplý hlavní chod.
user-icon

autor janah

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polské řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena