Polníček s hřiby

Polníček je typický salát s velkým množstvím vitamínu A. Pokud nemáte hřiby, můžete použít žampiony.


3.1642x
90 min

Ingredience

sůl
3 lžícestrouhanka
pepř
3 lžícehladká mouka
1 lžícevinný ocet
špetka mletý římský kmín
4 lžíceřepkový olej
150 gsalát polníček
100 gkozí sýr
3 kshřib
1 lžíceslunečnové semínka
1 ksrozkvedlané vejce
1 lžičkaolej z vlašských ořechů
1 lžícekoriandr sekaný

Postup přípravy

Polníček přebereme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme si kozí sýr na kostky velké přibližně 2 cm. Očistíme si hříbky a podélně je nakrájíme na plátky široké 1 centimetr.

Na rozehřátou pánev nalejeme řepkový olej, snížíme teplotu a restujeme plátky hřibů zhruba 2 minuty na každé straně. Když máme hřiby hotovy, orestujeme na tom samém tuku slunečnicová semínka.

V klasickém trojobalu obalíme kostky kozího sýru. Na druhé pánvi na slunečnicovém oleji obalené kostky sýru osmažíme.

Připravíme si dresink. Smícháme vinný ocet, ořechový olej, zbytek řepkového oleje a koření.

Když máme vše hotovo, smícháme polníček s dresinkem. Rozložíme jej na 2 talíře. Na polníček rozložíme osmažené houby a kozí sýr. Vše posypeme restovanými slunečnicovými semínky.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polníček s hřiby

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena