Polníček přebereme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme si kozí sýr na kostky velké přibližně 2 cm. Očistíme si hříbky a podélně je nakrájíme na plátky široké 1 centimetr.
Na rozehřátou pánev nalejeme řepkový olej, snížíme teplotu a restujeme plátky hřibů zhruba 2 minuty na každé straně. Když máme hřiby hotovy, orestujeme na tom samém tuku slunečnicová semínka.
V klasickém trojobalu obalíme kostky kozího sýru. Na druhé pánvi na slunečnicovém oleji obalené kostky sýru osmažíme.
Připravíme si dresink. Smícháme vinný ocet, ořechový olej, zbytek řepkového oleje a koření.
Když máme vše hotovo, smícháme polníček s dresinkem. Rozložíme jej na 2 talíře. Na polníček rozložíme osmažené houby a kozí sýr. Vše posypeme restovanými slunečnicovými semínky.