Smetanový listový salát

Vynikající salát z hlávkového salátu, je možno přidat rukolu nebo polníček.


4.26x
10 min

Postup přípravy

Nať z jarní cibulky nakrájíme a vložíme do mísy. Osolíme (asi čtvrt lžičky) a lžící pomačkáme, aby pustila cibulka šťávu.

K cibulce přidáme kelímek kysané smetany, lžičku cukru a lžičku octa. Promícháme. Přidáme omytý a okapaný hlávkový salát, do mísy ho natrháme. Můžeme přidat i omyté lístky rukoly nebo polníčku.

Smetanový listový salát podáváme vychlazený nejlépe k masu. Salát se výborně hodí při grilování.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový listový salát

Zpět na recept