Vaření.czReceptySalát polníček s pečenými rajčaty

Salát polníček s pečenými rajčaty

Snadný recept na přípravu salátu z polníčku s pečenými ochucenými rajčaty. Salát je výborným doplňkem ke grilovaným masům a rybám při zahradních party.


3.922x
35 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksšalotka
1 balenípolníček
1 lžičkatřtinový cukr
4 větvičkyčerstvý tymián
300 gcherry rajče
2-3 lžičkycrema balsamico

na potření

olivový olej

Postup přípravy

Salát polníček očistíme a osušené lístky vložíme do mísy. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemná kolečka a vložíme do misky. Poté šalotku osolíme, zakapeme balzamikovým krémem a panenským olivovým olejem a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 220 °C. Nakrájená rajčata rozložíme v jedné vrstvě do nižšího pekáče, poklademe plátky česneku, posypeme lžičkou cukru, osolíme, opepříme, poklademe lístky čerstvého tymiánu a zakapeme olivovým olejem. Rajčata upečeme v horké troubě dozlatova a necháme vychladnout. Vychladlá upečená rajčata i se šťávou promícháme s naloženou šalotkou a promícháme s polníčkem. Promíchání salátu s polníčkem provedeme až těsně před podáváním, aby lístky polníčku nezvadly. Salát polníček s pečenými rajčaty ihned servírujeme a konzumujeme jako přílohu ke grilovaným masům a jen tak s opečenými bagetami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát polníček s pečenými rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena