Salát polníček s pečenými rajčaty

Snadný recept na přípravu salátu z polníčku s pečenými ochucenými rajčaty. Salát je výborným doplňkem ke grilovaným masům a rybám při zahradních party.


3.922x
35 min
2×

Postup přípravy

Salát polníček očistíme a osušené lístky vložíme do mísy. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemná kolečka a vložíme do misky. Poté šalotku osolíme, zakapeme balzamikovým krémem a panenským olivovým olejem a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Nakrájená rajčata rozložíme v jedné vrstvě do nižšího pekáče, poklademe plátky česneku, posypeme lžičkou cukru, osolíme, opepříme, poklademe lístky čerstvého tymiánu a zakapeme olivovým olejem. Rajčata upečeme v horké troubě dozlatova a necháme vychladnout.

Vychladlá upečená rajčata i se šťávou promícháme s naloženou šalotkou a promícháme s polníčkem. Promíchání salátu s polníčkem provedeme až těsně před podáváním, aby lístky polníčku nezvadly.

Salát polníček s pečenými rajčaty ihned servírujeme a konzumujeme jako přílohu ke grilovaným masům a jen tak s opečenými bagetami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát polníček s pečenými rajčaty

Zpět na recept