Polévka z kysaného zelí s klobásou

Recept na zelňačku, která je zjemněná smetanou, provoněná česnekem a klobáskou. Určitě vám bude chutnat.


3.0905x
35 min
4×

Ingredience

200 gbrambory
1 kscibule
200 gklobása
40 ghladká mouka
200 mlzakysaná smetana
350 gkysané zelí

podle chuti

česnek
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Kysané zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, přisypeme papriku, přidáme k zelí s klobásou nakrájenou na kolečka, promícháme a dusíme, až zelí úplně změkne.

V troše osolené vody uvaříme doměkka brambory, které jsme nakrájeli na kostičky, a přidáme i s vývarem k zelí. Do polévky z kysaného zelí s klobásou nalijeme smetanu rozšlehanou se lžičkou mouky, přidáme rozetřený česnek a povaříme ještě další 2 minuty.

Polévku z kysaného zelí s klobásou podáváme nejlépe horkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z kysaného zelí s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká