Polévka s mušlemi

Italská kuchyně je velmi nápaditá, stejně jako tato polévka.


3.0114x
45 min

Ingredience

cukr
1 stroužekčesnek
sůl
2 lžícemáslo
3 kscibule
750 gmušle
1 listbobkový list
mletý bílý pepř
250 mlsuché bílé víno
400 mlrybí vývar
600 grybí filé
300 gřapíkatý celer
850 mlkonzervovaná rajčata
150 gkrabí maso
2 lžícemražená zelenina do polévky

na ozdobu

kopr

Postup přípravy

Mušle důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme. Jednu cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Na jedné lžíci rozehřátého oleje osmahneme cibuli a polévkovou zeleninu. Přidáme mušle, bobkový list, podlijeme 125 ml vína a 250 ml vody. Vše přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Pak mušle vyjmeme a vyhodíme naopak ty neotevřené.

Zbylé cibule a česnek oloupeme a jemně usekáme. Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme další lžíci tuku a cibuli, česnek a celer orestujeme. Zalijeme zbylým vínem, rybím vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Rajčata pokrájíme na větší kousky a vlijeme i se šťávou do polévky. Vaříme 10 minut.

Rybí filé omyjeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do polévky a 5 minut vaříme. Přidáme krabí maso, mušle i s vývarem a krátce prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Polévku s mušlemi servírujeme ozdobenou snítky kopru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s mušlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.