Spaghetti s mušlemi vongole

Špagety chutně upravené se zeleninou a mušlemi vongole. Recept na těstovinou specialitu s mořskými plody.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety do podoby al dente.

V pánvi na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírně barvu, vhodíme do pánve mušle vongole, zalijeme bílým vínem a přikryjeme pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.

Do pánve přidáme nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndáme do mísy, aby se nepřevařily a necháme svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemníme kouskem másla. Přimícháme uvařené těstoviny, vrátíme do pánve i mušle a přidáme velkou dávku nasekané petržele.

Těstoviny servírujeme ve velké míse takzvaným rodinným stylem.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Spaghetti s mušlemi vongole

Zpět na recept