Polévka Harira

V této polévce vás překvapí neobvyklé kombinace chutí. Recept je trochu složitější na přípravu, ale za výsledek to stojí.


0.00x
75 min

Ingredience

2 ksrajčata
1 kscitron
2 ksmrkev
2.5 lhovězí vývar
2 řapíkyřapíkatý celer
400 gjehněčí maso
200 gčočka vařená
1 hrstmalá cibulka
1 plechovkadrcená rajčata
200 gvařená cizrna

podle chuti

cukr
sůl
bobkový list
mletá skořice
mletý pepř
římský kmín
čerstvý koriandr
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Veškerou zeleninu očistíme (mrkev, řapíkatý celer a malé cibulky). Čočku a cizrnu předem uvaříme doměkka, budeme potřebovat 200 g uvařené čočky a stejnou gramáž cizrny. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vody a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji krátce osmahneme malé kousky masa, pak přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu a konzervu drcených rajčat. Obsah v hrnci zalijeme hovězím vývarem, přidáme veškeré koření a sůl a vaříme na mírném ohni zhruba 60 minut, až maso změkne, podle potřeby doléváme vývar. Do základu polévky přidáme cizrnu s čočkou, podle chuti ještě osolíme, okořeníme, okyselíme citronem a krátce povaříme. Hotovou polévku Harira dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou. Polévka Harira nejlépe chutná s arabským chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka Harira

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z africké kuchyně
Kuchařky
Polievky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena