Marocká dušená zelenina

Výrazně barevná zelenina se zvolna vaří ve vývaru ochuceném vonným kořením. Přílohou je chutný kuskus, který přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem.


3.191x
60 min

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka. Tuřín nakrájíme na kostičky.

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do rendlíku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.

Do směsi v rendlíku vmícháme zbývající rajčata, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Rendlík částečně přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní vmícháme cizrnu a několik minut prohřejeme.

Zatím přivedeme v rendlíku k varu zbývající zeleninový vývar, osolíme ho a za stálého míchání do něj nasypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Pak ho načechráme vidličkou a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marocká dušená zelenina

Zpět na recept