Marocká dušená zelenina

Výrazně barevná zelenina se zvolna vaří ve vývaru ochuceném vonným kořením. Přílohou je chutný kuskus, který přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem.


3.191x
60 min

Ingredience

1 kscibule
180 gcuketa
4 ksrajče
2 ksmrkev
1 lžícekoriandr
425 gcizrna
1.5 hrnkukuskus
0.3 lžičkymletá skořice
3 hrnkyzeleninový vývar
0.3 lžičkymletý zázvor
0.5 lžičkymletá kurkuma
1 kstuřín

podle chuti

sůl

na ozdobu

koriandr

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka. Tuřín nakrájíme na kostičky.

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do rendlíku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.

Do směsi v rendlíku vmícháme zbývající rajčata, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Rendlík částečně přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní vmícháme cizrnu a několik minut prohřejeme.

Zatím přivedeme v rendlíku k varu zbývající zeleninový vývar, osolíme ho a za stálého míchání do něj nasypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Pak ho načechráme vidličkou a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marocká dušená zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena