Arabská polévka harira

Sytá polévka se zeleninou, luštěninami a jehněčím masem. Recept s vůní a chutí orientu.


4.445x
60 min
1×

Ingredience

1.5 lvývar
1 kscibule
1 ksceler
1 ksmrkev
0.5 lžičkyzázvor
0.5 lžičkykurkuma
120 gcizrna
2 kspaprika červená
120 gčervená čočka
2 konzervykonzervovaná rajčata
400 gjehněčí maso

podle chuti

sůl
citron
1 lžícebylinky
0.5 lžičkyřímský kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

3 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Bylinky nasekáme na jemno. Vykostěné čisté jehněčí maso nakrájíme na kostky a rukama vmasírujeme sůl s pepřem. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev oloupeme (oškrábeme) a nakrájíme na kostičky. Červenou papriku nakrájíme také na kostičky. Do většího hliněného nebo polévkového hrnce dáme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatavé barvy. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, po chvilce smažení vhodíme pokrájené maso a veškeré koření. Promícháme a po puštění trochy šťávy, přidáme rajčata a vývar nebo vodu. Arabskou polévku harira vaříme do změknutí masa. Jelikož jsem použila propláchnutou čočku i cizrnu z plechovky, přidáme je před koncem vaření. Polévku dochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Arabskou polévku harira podáváme horkou s arabským chlebem. Do hotové polévky můžeme ještě přidat hrst uvařené rýže nebo těstovin, tuto přílohu přidáváme přímo do talíře.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Arabská polévka harira

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z arabské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena