Pohankové placky

Pohankové placky lze podávat na sladko i slano jako teplý předkrm.


3.0110x
45 min

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.

Do mísy dáme pohankovou mouku s cukrem. Doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Vše dobře zpracujeme do těsta, které necháme hodinu odstát v chladu.

Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou lijeme těsto, které smažíme z obou stran dozlatova.

Pohankové placky pak podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankové placky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.