Recept na hustou a zdravou polévku z hlívy ústřičné.
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 snítka | libeček |
1 balíček | hlíva ústřičná |
2 ks | brambory |
2 ks | mrkev |
20 g | pohanka |
2 lžíce | olej |
1 lžička | kmín |
1.5 l | zeleninový vývar |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět. Hlívu očistíme a nakrájíme na plátky, přendáme na cibulku, přidáme kmín a prolisovaný česnek a společně opékáme do změknutí hlívy. Poté přidáme očištěnou mrkev a brambory nakrájené na malé kousky, promícháme s hlívou a kořením a následně zalijeme vývarem. Pohanku propláchneme a přidáme do polévky.
Pohankovou polévku s hlívou ústřičnou vaříme zhruba 20 minut do změknutí mrkve a brambor. Ke konci vaření polévku osolíme a opepříme a přidáme pár snítek libečku na provonění polévky.
Tato méně známá a ne moc používaná houba si tedy zasluhuje pozornost. Stimuluje totiž imunitní systém a obsahuje spoustu dalších věcí, o kterých si teď řekneme. Hlíva, latinským názvem Pleurotus ostreatus, je cizopasná houba, kterou v přírodě naleznete na jaře nebo na podzim na kmenech většiny listnatých stromů.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena