Vaření.czReceptyPohanková polévka s hlívou ústřičnou

Pohanková polévka s hlívou ústřičnou

Recept na hustou a zdravou polévku z hlívy ústřičné.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kscibule
2 stroužkyčesnek
1 snítkalibeček
1 balíčekhlíva ústřičná
2 ksbrambory
2 ksmrkev
20 gpohanka
2 lžíceolej
1 lžičkakmín
1.5 lvývar zeleninový

podle chuti

1 lžičkasůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět. Hlívu očistíme a nakrájíme na plátky, přendáme na cibulku, přidáme kmín a prolisovaný česnek a společně opékáme do změknutí hlívy. Poté přidáme očištěnou mrkev a brambory nakrájené na malé kousky, promícháme s hlívou a kořením a následně zalijeme vývarem. Pohanku propláchneme a přidáme do polévky.

Pohankovou polévku s hlívou ústřičnou vaříme zhruba 20 minut do změknutí mrkve a brambor. Ke konci vaření polévku osolíme a opepříme a přidáme pár snítek libečku na provonění polévky.

Hlíva ústřičná

Tato méně známá a ne moc používaná houba si tedy zasluhuje pozornost. Stimuluje totiž imunitní systém a obsahuje spoustu dalších věcí, o kterých si teď řekneme. Hlíva, latinským názvem Pleurotus ostreatus, je cizopasná houba, kterou v přírodě naleznete na jaře nebo na podzim na kmenech většiny listnatých stromů.

Hlíva

Videorecept Pohanka a dušené houby

Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.

Videorecept

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohanková polévka s hlívou ústřičnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena