Pohanková polévka s hlívou ústřičnou

Recept na hustou a zdravou polévku z hlívy ústřičné.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět. Hlívu očistíme a nakrájíme na plátky, přendáme na cibulku, přidáme kmín a prolisovaný česnek a společně opékáme do změknutí hlívy. Poté přidáme očištěnou mrkev a brambory nakrájené na malé kousky, promícháme s hlívou a kořením a následně zalijeme vývarem. Pohanku propláchneme a přidáme do polévky.


Pohankovou polévku s hlívou ústřičnou vaříme zhruba 20 minut do změknutí mrkve a brambor. Ke konci vaření polévku osolíme a opepříme a přidáme pár snítek libečku na provonění polévky.


Hlíva ústřičná


Tato méně známá a ne moc používaná houba si tedy zasluhuje pozornost. Stimuluje totiž imunitní systém a obsahuje spoustu dalších věcí, o kterých si teď řekneme. Hlíva, latinským názvem Pleurotus ostreatus, je cizopasná houba, kterou v přírodě naleznete na jaře nebo na podzim na kmenech většiny listnatých stromů.


Hlíva


Videorecept Pohanka a dušené houby


Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.


Videorecept


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohanková polévka s hlívou ústřičnou

Zpět na recept