Vaření.czReceptyVeganská polévka s hlívou

Veganská polévka s hlívou

Jíst hlívu ústřičnou dvakrát týdně je velmi zdravé - tak s ní vymýšlím recepty na polévky a tahle se doopravdy moc povedla.


0.00x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžíceolej
1 kscibule
0.25 lžičkyrozmarýn
1 ksmrkev
200 ghlíva ústřičná
0.25 lžičkygrilovací koření
1 lvroucí voda
1 kszeleninový bujón
5 kszelená část pórku
4 lžičkymiso

Postup přípravy

Velkou cibuli nakrájíme na kostičky, větší mrkev a červenou řepu na malé hranolky, zelenou část pórku a hlívu na širší nudle (necháme a nakrájíme i tužší části). Česnek nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, pak přidáme hlívu, červenou řepu a pórek a asi minutu restujeme. Poté zalijeme zeleninu s hlívou 1 litrem vroucí vody, přidáme koření, bujon a česnek a vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Do hotové polévky si na talíři po částečném schlazení přidáme miso. Je nabité zdravými složkami a obohatí polévku i chuťově. Doporučuji ječmenné, ale vynikající je i rýžové. Do každé porce polévky přidávám necelou čajovou lžičku a mícháním rozpustím. Nikdy se miso nedává do vařící polévky, zničilo by se vše cenné, co v něm fermentací vzniklo. Veganskou polévku s hlívou ihned podáváme k jídlu.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská polévka s hlívou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena