Polévka z hlívy ústřičné s řapíkatým celerem

Recept na výbornou houbovou polévku, kterou zvládne každý. Navíc je moc zdravá!


5.08x
30 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou omyjeme a nakrájíme na proužky. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek také omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

Když je vše připraveno, dáme do hrnce na olej zesklovatět cibuli. Poté zasypeme mletou paprikou (množství asi jako na guláš) a necháme krátce osmahnout. Nesmažíme dlouho, paprika by zhořkla! Poté vložíme do hrnce hlívu a krátce orestujeme.

Dále přidáme trochu kmínu (asi 2 čajové lžičky), osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a potom už můžeme přidat řapíkatý celer a pórek. Zalijeme vodou a pokud máte rádi ostré, můžete přidat ještě chilli papričku. Polévku z hlívy ústřičné vaříme asi čtvrt hodiny a polévka je hotová.

Polévku z hlívy ústřičné s řapíkatým celerem na talíři ozdobíme smetanou a lístky z řapíkatého celeru. Tohle množství vám vydrží dlouho, ale pokud bude chutnat, bude hned pryč.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z hlívy ústřičné s řapíkatým celerem

Zpět na recept