Hlíva s pórkem a šunkou

Hlíva ústřičná chutná s pórkem velmi dobře. Díky šunce nebudou příliš strádat ani milovníci masa. Snadný recept.


4.610x
45 min

Postup přípravy

Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Šunku nakrájíme na menší kousky, pórek na kolečka. Hrst pórku si necháme bokem na ozdobu. Oloupané stroužky česneku prolisujeme.

Na rozehřátém másle hlívu opečeme. Poté ji ochutíme solí, bílým pepřem a cukrem. Přidáme pórek, šunku, prolisovaný česnek a podlijeme vývarem. Směs podusíme.

Rýži vsypeme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka.

Hlívu s pórkem a šunkou podáváme s rýží a při podávání sypeme čerstvým pórkem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva s pórkem a šunkou

Zpět na recept