Hlíva s pórkem a šunkou

Hlíva ústřičná chutná s pórkem velmi dobře. Díky šunce nebudou příliš strádat ani milovníci masa. Snadný recept.


4.610x
45 min

Ingredience

1 špetkacukr
4 stroužkyčesnek
100 mlvývar
3 lžícemáslo
200 gšunka
1 kspórek
3 balíčkyrýže
500 ghlíva ústřičná

podle chuti

sůl
bílý pepř

Postup přípravy

Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Šunku nakrájíme na menší kousky, pórek na kolečka. Hrst pórku si necháme bokem na ozdobu. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Na rozehřátém másle hlívu opečeme. Poté ji ochutíme solí, bílým pepřem a cukrem. Přidáme pórek, šunku, prolisovaný česnek a podlijeme vývarem. Směs podusíme. Rýži vsypeme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka. Hlívu s pórkem a šunkou podáváme s rýží a při podávání sypeme čerstvým pórkem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva s pórkem a šunkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena