Podkarpatský boršč

Maminka byla Rusínka. Její boršč jsem se naučila vařit a dnes ho vaří i dcera pro svou rodinu.


4.649x
60 min
7×

Ingredience

3 lžíceolej
4 ksbrambory
4 ksbobkový list
400 ghovězí přední
100 ghlávkové zelí
150 gkořenová zelenina
1 ksčervená řepa
5 kuličekcelé nové koření
2-3 kshovězí kost

podle chuti

sůl
mletý pepř
zakysaná smetana

podle potřeby

ocet

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme hovězí kosti a koření, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozehřejeme si pánev s troškou oleje a zeleninu orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru z pod masa, přidáme nakrájené zelí a brambory a uvaříme doměkka. Na rozehřátý olej dáme najemno nastrouhanou červenou řepu a dobře orestujeme. Dělá se to proto, že pak má polévka hezkou červenou barvu. Při restování řepa pustí šťávu. Pokud je řepa suchá a šťávu moc nepouští, přidáme trochu vývaru. Tyto připravené ingredience smícháme dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a přidáme malou lžíci octa. Tím se polévka krásně zbarví do červena. Podkarpatský boršč rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou. Na dochucení polévky používám ještě navíc mletý bobkový list a nové koření a dávám ho docela dost. Přidávám ho do hotové polévky, protože tyto nepřevařené ingredience nádherně polévku provoní.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podkarpatský boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ukrajinská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena