Podkarpatský boršč

Maminka byla Rusínka. Její boršč jsem se naučila vařit a dnes ho vaří i dcera pro svou rodinu.


4.648x
60 min
7×

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme hovězí kosti a koření, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozehřejeme si pánev s troškou oleje a zeleninu orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru z pod masa, přidáme nakrájené zelí a brambory a uvaříme doměkka.

Na rozehřátý olej dáme najemno nastrouhanou červenou řepu a dobře orestujeme. Dělá se to proto, že pak má polévka hezkou červenou barvu. Při restování řepa pustí šťávu. Pokud je řepa suchá a šťávu moc nepouští, přidáme trochu vývaru.

Tyto připravené ingredience smícháme dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a přidáme malou lžíci octa. Tím se polévka krásně zbarví do červena.

Podkarpatský boršč rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou. Na dochucení polévky používám ještě navíc mletý bobkový list a nové koření a dávám ho docela dost. Přidávám ho do hotové polévky, protože tyto nepřevařené ingredience nádherně polévku provoní.
user-icon

autor OlaSm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podkarpatský boršč

Zpět na recept