Poctivý drůbeží vývar

Pravá česká čirá polévka výborné chuti.


3.0797x
150 min

Postup přípravy

Kosti a odřezky drůbeže vložíme do studené, mírně osolené vody a přidáme pepř. Dáme povařit. Vaříme asi hodinu a půl. Jestliže se nám voda z kostí při vaření vyvaří, tak přidáme studenou.

Když máme vývar dostatečně silný (ochutnáme abychom to zjistili) osolíme jej, ochutíme muškátovým oříškem (mletým) a necháme zhruba 15 minut stát. Poté vývar přecedíme přes filtr na vaření kávy. Jestliže nemáme filtr, použijeme kousek čistého plátna.

Chcete-li docílit dokonale čirého vývaru, všlehejte do něj dva bílky. Bílky se srazí s něčistotami dohromady. Poté vývar ještě jednou přecedíme přes plátno nebo filtr.

Do vývaru přidáme stroužek česneku, celou cibuli a jemně pokrájenou zeleninu (celer použijeme malý). Vaříme dalších 20 minut, aby se zelenina prohřála. Poctivý drůbeží vývar podáváme v nahřátých polévkových miskách. S vejcem či masovými, nebo játrovými knedlíčky. Polévku můžeme dozdobit dle fantazie petrželkou nebo pažitkou.


Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Poctivý drůbeží vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.