Plzeňský medovník

Pracnější příprava, ale výsledek nemá chybu.


3.584x
75 min

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
3 ksvejce
100 gmáslo
2 lžícemed
750 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

náplň

300 gmáslo
2 clrum
0.5 lmléko
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
50 gsolamyl nebo pudinkový prášek

na ozdobu

perník na strouhání

Postup přípravy

Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme prochladnout. Do prosáté mouky postupně zapracováváme připravenou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Rozdělíme jej na 8 dílů a z každého vyválíme tenkou, kulatou placku podle velikosti dortové formy. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180°C jenom asi 7 - 10 minut. Mléko, vanilkový cukr a solamyl za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáváme uvařený, prochladlý pudink a rum. Jednotlivé placky potřeme krémem a skládáme na sebe. Zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce. Zbylým krémem potřeme povrch a boky dortu a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňský medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena