Plzeňský kapr

Pečený kapr na cibuli a slanině. Recept na kapra trochu jinak.


4.742x
35 min
7×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžičkaolej
1 lžícemáslo
1 kscibule
0.5 kscitron
1 sklenicepivo
4 porcekapr
0.5 kscitronová kůra
15 dkganglická slanina

podle chuti

sůl
kmín
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla. Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme. Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňský kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena