Plněné kapří řízky

Recept na kapra naplněného zeleninou a sýrem, smaženého v trojobalu a podávaného s bramborovou přílohou.


2.65x
45 min

Postup přípravy

Kapří filety (zbavené šupin a dlouhých kostí) omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do každé uděláme nožem otvor tak, aby vznikla kapsa. Porce kapra nasolíme a necháme 30 minut odpočívat.

Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme a orestujeme na kousku másla. Zeleninu poté přendáme do mísy a necháme zchladnout. Pak vmícháme tavený sýr, sardelovou pastu a nasekanou petrželku. Směs podle potřeby opepříme a osolíme.

Kapří porce naplníme připravenou směsí, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Plněné kapří řízky podáváme s libovolnou přílohou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné kapří řízky

Zpět na recept