Plněné kapří řízky

Recept na kapra naplněného zeleninou a sýrem, smaženého v trojobalu a podávaného s bramborovou přílohou.


2.65x
45 min

Ingredience

1 lžícemáslo
0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 lžičkasardelová pasta
100 gtavený sýr
1 lžícečerstvá petrželka
800 gkapří filet

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kapří filety (zbavené šupin a dlouhých kostí) omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do každé uděláme nožem otvor tak, aby vznikla kapsa. Porce kapra nasolíme a necháme 30 minut odpočívat.

Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme a orestujeme na kousku másla. Zeleninu poté přendáme do mísy a necháme zchladnout. Pak vmícháme tavený sýr, sardelovou pastu a nasekanou petrželku. Směs podle potřeby opepříme a osolíme.

Kapří porce naplníme připravenou směsí, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Plněné kapří řízky podáváme s libovolnou přílohou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné kapří řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena