Plzeňské roštěnky

Recept na roštěnky na pivu.


4.73x
90 min
1×

Ingredience

olej
10 dkgcibule
1 dlpivo
2 kspárek
2 ksbobkový list
mletý pepř
1 lžícehladká mouka
4 plátkyhovězí roštěná

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme je a uložíme je do tepla.

Na tomtéž tuku zpěníme polovinu cibule. Vrátíme roštěnky, přidáme bobkové listy, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk. Ten zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme pivem a chvilku povaříme.

Plzeňské roštěnky rozdělíme na talíře. Na talíři roštěnky poléváme šťávou. Na ně klademe opečený párek a zbylou podušenou cibuli. Plzeňské roštěnky podáváme s bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňské roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.