3 stroužky | česnek | |
2 ks | vejce | |
1 lžička | solamyl | |
1 ks | cibule | |
kmín | ||
150 g | sádlo | |
1 ks | králík | |
1 lžíce | hladká mouka | |
pepř a sůl | ||
300 g | mleté maso |
Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme. Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou.
Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu orestujeme na tuku a zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Omáčku povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena