Česká pochoutka s nádivkou.
3 stroužky | česnek |
2 ks | vejce |
1 lžička | solamyl |
1 ks | cibule |
kmín | |
150 g | sádlo |
1 ks | králík |
1 lžíce | hladká mouka |
pepř a sůl | |
300 g | mleté maso |
Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme. Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou.
Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu orestujeme na tuku a zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Omáčku povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena