Plněné těstovinové mušle

Zajímavou úpravou z mnoha variací na těstoviny, jsou zapékané plněné mušle. Velké těstovinové mušle lze koupit v supermarketech.


2.962x
45 min

Postup přípravy

Těstovinové mušle nasypeme do vroucí slané vody a vaříme 12 minut. Uvařené je scedíme. Máslo nakrájíme na kousky a promícháme do horkých scezených mušlí.

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šunku rozkrájíme na drobné kostičky. Cibuli a šunku pak opékáme na oleji, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme mraženou zeleninovou směs hrášku, mrkve a kukuřice a prohříváme, než zmrazená směs povolí.

Sýr nastrouháme do mísy, přidáme k němu opečenou cibuli se šunkou a zeleninovou směsí, tvaroh, muškátový oříšek. Náplň opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí naplníme uvařené těstovinové mušle.

Rajčata nakrájíme a rozložíme na dno zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Rajčata opepříme a trochu posolíme. Na rajčata naskládáme naplněné mušle a zakapeme asi 1 lžící bazalkového oleje. Takto připravenou zapékací nádobu dáme do předem vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

Zapékané plněné těstovinové mušle podáváme s čerstvým zeleninovým salátem, zapíjet můžeme bílým vínem. Recept je vhodný i pro vegetariány. Šunku jednoduše nahradíme větším množstvím zeleniny nebo sójovým masem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné těstovinové mušle

Zpět na recept