Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme nadrobno, sušená rajčata necháme okapat a stroužky česneku sloupneme. Pak všechny tyto suroviny spolu s olivovým olejem, bazalkovým pestem a čerstvým tymiánem jemně umeleme. Pak masovou směsí naplníme cannelloni.
Větší rajčata na několika místech nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, ochutíme solí, pepřem a spolu s bobkovým listem zvolna vaříme alespoň 15 minut. Hustou omáčku zjemníme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem.
Dno zapékací mísy potřeme omáčkou a poklademe v jedné vrstvě naplněnými cannelloni. Na ně rozložíme plátky rajčat, posypeme parmazánem a zalijeme omáčkou. Plněné masové cannelloni pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut.
Plněné masovvé cannelloni podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.