Plněné masové cannelloni

Vyzkoušejte recept na cannelloni plněné vepřovou směsí a zapečené ve smetanovém krému. Pokrm podáváme jako hlavní chod s čerstvou zeleninou.


4.69x
60 min
1×

Ingredience

100 gparmazán
4 ksčerstvé rajče
250 gtěstoviny cannelloni

náplň

3 stroužkyčesnek
1 ksklobása
1 lžíceolivový olej
750 gvepřová plec
1 lžičkačerstvý tymián
3 kssušená rajčata
2 lžičkybazalkové pesto

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

400 mlvývar
3 lžícemáslo
3 ksbobkový list
3 lžícehladká mouka
200 mlsmetana ke šlehání
0.3 lžičkystrouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme nadrobno, sušená rajčata necháme okapat a stroužky česneku sloupneme. Pak všechny tyto suroviny spolu s olivovým olejem, bazalkovým pestem a čerstvým tymiánem jemně umeleme. Pak masovou směsí naplníme cannelloni.

Větší rajčata na několika místech nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, ochutíme solí, pepřem a spolu s bobkovým listem zvolna vaříme alespoň 15 minut. Hustou omáčku zjemníme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem.

Dno zapékací mísy potřeme omáčkou a poklademe v jedné vrstvě naplněnými cannelloni. Na ně rozložíme plátky rajčat, posypeme parmazánem a zalijeme omáčkou. Plněné masové cannelloni pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut.

Plněné masovvé cannelloni podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné masové cannelloni

Zpět na recept