Recept na cannelloni plněné mletým masem a zapečené s cheddarem.
150 g | slanina |
1 ks | česnek |
1 špetka | sůl |
1 ks | cibule |
250 ml | smetana ke šlehání |
700 g | mleté maso |
1 hrst | zelené bylinky |
200 g | cheddar |
2 balení | rajčata v plechovce |
1 balení | těstoviny cannelloni |
Na vyšší pánvi zarestujeme nakrájenou slaninu, cibulku, mleté maso, stroužek česneku, pak přidáme špetku soli, koření a nasekané bylinky. Zalijeme plechovkou krájených rajčat. Promícháme, jakmile směs začne bublat, přikryjeme poklicí, stáhneme plamen na minimum a nechám probublávat cca 40 minut. Mezitím si nachystáme sýrovou omáčku - v rendlíku rozpustíme nastrouhaný cheddar ve smetaně. Masovou směs si dáme po změknutí masa na velký hluboký talíř, aby zchladla. Pár lžic omáčky si dáme naspod zapékací misky. Rozehřejeme troubu na 175 °C. Začneme plnit cannelloni. Můžeme si vzít na pomoc cukrářský zdobící sáček bez násadky (pro urychlení práce). Naplněné cannelloni skládáme vedle sebe do pekáčku. Náplň by měla vyjít přesně na jedno balení. Pokud by zbyla, navrstvíme ji nahoru. Přelijeme ještě jednou plechovkou krájených rajčat, natrháme lístky čerstvé bazalky a na to navrstvíme sýrovou omáčku. Zapečeme ve vyhrřáté troubě cca 30 minut, dokud se nezačnou nahoře dělat zlatá kolečka. Cannelloni s mletým masem po upečení ihned servírujeme.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
autor Markéta v troubě
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.