Nejlepší lasagne s mletým masem

Udělejte si ty nejlepší lasagne podle tohoto receptu.


3.45x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
50 gmáslo
500 mlmléko
1 kscibule
1 balenílasagne
1 špetkakoření na mleté maso
1 špetkapepř
50 ghladká mouka
1 špetkamuškátový oříšek
500 gmleté maso

Postup přípravy

Masová směs: Najemno nakrájíme cibuli a osmažíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a orestujeme. Až bude maso hotové, tak přidáme koření a boloňskou omáčku a trochu podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké.

Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška hotová, tak přilijeme mléko a přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

Lasagne: Do zapékací mísy dáváme napřed masovou směs, potom lasagne a pak bešamel. Takto pokračujeme, dokud není mísa plná. Jakmile bude mísa plná, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby.

Nejlepší lasagne s mletým masem pečeme cca 45 minut při 200°C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší lasagne s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.