Cannelloni zapečené s játry

Těstoviny naplněné játrovou náplní a zapečené s masovou omáčkou, smetanou a sýrem. Recept na chuťově zajímavou náplň do známých italských těstovin.


3.02x
60 min

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno, šunku a krůtí maso na malé kostičky. Na polovině másla vše osmažíme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme 20 minut na mírném ohni probublávat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Játra rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme polovinu smetany a strouhanku. Náplň má být hladká, spíš hustší.

Zapékací misku vymažeme máslem. Pomocí cukrářského sáčku plníme cannelloni játrovou směsí nad zapékací miskou a ihned je do ní rovnáme. Pokud náplň trochu vytéká, nevadí. Cannelloni můžeme vyrovnat ve dvou vrstvách. Vše zalijeme připravenou masovou omáčkou, pokapeme zbytkem smetany a poklademe zbytkem másla.

Cannelloni pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C, potom posypeme sýrem a 10 minut dopékáme. Po zapečení je dobré těstoviny v horní vrstvě otočit, aby nebyly na horní straně tvrdé.

Cannelloni zapečené s játry ihned po dopečení podáváme na stůl.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cannelloni zapečené s játry

Zpět na recept