Cibuli pokrájíme na drobno, šunku a krůtí maso na malé kostičky. Na polovině másla vše osmažíme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme 20 minut na mírném ohni probublávat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Játra rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme polovinu smetany a strouhanku. Náplň má být hladká, spíš hustší.
Zapékací misku vymažeme máslem. Pomocí cukrářského sáčku plníme
cannelloni játrovou směsí nad zapékací miskou a ihned je do ní rovnáme. Pokud náplň trochu vytéká, nevadí. Cannelloni můžeme vyrovnat ve dvou vrstvách. Vše zalijeme připravenou masovou omáčkou, pokapeme zbytkem smetany a poklademe zbytkem másla.
Cannelloni pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C, potom posypeme sýrem a 10 minut dopékáme. Po zapečení je dobré těstoviny v horní vrstvě otočit, aby nebyly na horní straně tvrdé.
Cannelloni zapečené s játry ihned po dopečení podáváme na stůl.