Vaření.czReceptyCannelloni zapečené s játry

Cannelloni zapečené s játry

Těstoviny naplněné játrovou náplní a zapečené s masovou omáčkou, smetanou a sýrem. Recept na chuťově zajímavou náplň do známých italských těstovin.


3.02x
60 min

Ingredience

10 dkgtvrdý sýr
20 dkgkrůtí prsa
25 dkgcannelloni

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

250 mlvývar
10 dkgmáslo
10 dkgšunka
1 kscibule

náplň

0.5 hrnkustrouhanka
200 mlsmetana ke šlehání
25 dkgkuřecí játra

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno, šunku a krůtí maso na malé kostičky. Na polovině másla vše osmažíme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme 20 minut na mírném ohni probublávat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Játra rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme polovinu smetany a strouhanku. Náplň má být hladká, spíš hustší. Zapékací misku vymažeme máslem. Pomocí cukrářského sáčku plníme cannelloni játrovou směsí nad zapékací miskou a ihned je do ní rovnáme. Pokud náplň trochu vytéká, nevadí. Cannelloni můžeme vyrovnat ve dvou vrstvách. Vše zalijeme připravenou masovou omáčkou, pokapeme zbytkem smetany a poklademe zbytkem másla. Cannelloni pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C, potom posypeme sýrem a 10 minut dopékáme. Po zapečení je dobré těstoviny v horní vrstvě otočit, aby nebyly na horní straně tvrdé. Cannelloni zapečené s játry ihned po dopečení podáváme na stůl.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cannelloni zapečené s játry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena