Vaření.czReceptyPlněné maďarské langoše

Plněné maďarské langoše

Tento recept na těsto je od mé pratety z Maďarska a náplň tak trochu okoukaná.


4.527x
30 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
4 dlmléko
0.5 balíčkukvasnice
0.5 kghladká mouka
2 ksvařený brambor

náplň 1

10 dkgšunka
10 dkgeidam
1 ksmenší cibule

náplň 2

10 dkgšunka
pórek
1 hermelín nebo niva

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a sůl a 2 dl vlažného mléka. Rozmícháme a necháme asi 10 - 15 minut odležet. Poté přidáme vejce, nastrouhané uvařené brambory, zbytek mléka, zaděláme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí uděláme malé bochánky, ze kterých vytvarujeme placky. Lze tyto placky nechat trochu nakynout a osmažit samotné. Suroviny na náplň - sýry, šunku, pórek, cibuli - nakrájíme a plníme jí placky. Poté placku přeložíme napolovic a spojíme okraje, aby vnitřek nevytekl. Necháme chvíli odpočinout a pozvolna smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Kdo má rád zeleninu, může si náplň vylepšit o zeleninu a vynechat šunku, lze i různě kombinovat pouze sýry.
user-icon

autor Ronka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné maďarské langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena