Plněné maďarské langoše

Tento recept na těsto je od mé pratety z Maďarska a náplň tak trochu okoukaná.


4.527x
30 min
1×

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a sůl a 2 dl vlažného mléka. Rozmícháme a necháme asi 10 - 15 minut odležet. Poté přidáme vejce, nastrouhané uvařené brambory, zbytek mléka, zaděláme těsto a necháme vykynout.

Po vykynutí uděláme malé bochánky, ze kterých vytvarujeme placky. Lze tyto placky nechat trochu nakynout a osmažit samotné.

Suroviny na náplň - sýry, šunku, pórek, cibuli - nakrájíme a plníme jí placky. Poté placku přeložíme napolovic a spojíme okraje, aby vnitřek nevytekl. Necháme chvíli odpočinout a pozvolna smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Kdo má rád zeleninu, může si náplň vylepšit o zeleninu a vynechat šunku, lze i různě kombinovat pouze sýry.
user-icon

autor Ronka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné maďarské langoše

Zpět na recept