Jednodušší varianta plněných koláčků - těsto rozválíme asi na 1cm silný plát a skleničkou vykrájíme kolečka. Kolečka přeneseme na plech, menší skleničkou v nich uděláme důlky a ty naplníme povidlovou náplní a ozdobíme mandlovými lupínky, rozinkami nebo drobenkou, okraje potřeme vajíčkem.
Nadýchané kynuté těsto: Jaký je rozdíl mezi sušeným a čerstvým droždím a jak s kvasnicemi pracovat
Při přípravě kynutých těst se bez droždí neobejdeme. Bojujete s kynutím, víte, jak použít čerstvé či instantní droždí? Tápete, jak připravit kvásek, jestli je to nutné a kolikrát nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Autor:Renata Hřebíčková

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena