sůl | |
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
petrželka | |
tymián | |
3 ks | rohlík |
pepř | |
hladká mouka | |
100 g | tvrdý sýr |
200 g | vepřový bůček |
100 g | hrášek sterilovaný |
600 g | králičí maso |
200 g | maso hovězí přední |
Z vykoštěného králičího masa připravíme plát. Zbytky masa semeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem. Mleté maso osolíme, opepříme. Dále přidáme špetku tymiánu a do směsi vmícháme namočené a vymačkané rohlíky, na kostičky nakrájený sýr, hrášek, drobně nasekanou petrželku, vejce a hladkou mouku.
Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla.
Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena