sůl | |
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
petrželka | |
tymián | |
3 ks | rohlík |
pepř | |
hladká mouka | |
100 g | tvrdý sýr |
200 g | vepřový bůček |
100 g | sterilovaný hrášek |
600 g | králičí maso |
200 g | přední hovězí maso |
Z vykoštěného králičího masa připravíme plát. Zbytky masa semeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem. Mleté maso osolíme, opepříme. Dále přidáme špetku tymiánu a do směsi vmícháme namočené a vymačkané rohlíky, na kostičky nakrájený sýr, hrášek, drobně nasekanou petrželku, vejce a hladkou mouku.
Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla.
Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.