Platýz na mandlích a slanině

Snadný a rychlý recept na přípravu platýze s mandlemi na slanině. Tento slavnostní pokrm podáváme s gratinovaným nebo opečeným bramborem


4.58x
35 min

Ingredience

4 plátkyanglická slanina
1 hrstmandlové lupínky
1 hrstčerstvá petrželka
0.5 lžičkylimetková kůra
500 gfilet z platýze

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
citronová štáva

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Filety z platýze očistíme, osolíme a opepříme. Petrželku jemně nasekáme a nastrouháme si kůru z limetky.

Na suché pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava a pak vmícháme mandle, které necháme lehce zrůžovět. Slaninu a mandle vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přilijeme malé množství oleje, na kterém rybu krátce opečeme z obou stran. Pak k rybě vmícháme nasekanou petrželku, citronovou kůru a vše zakapeme citronovou šťávou. Nakonec do pánve vrátíme slaninu s mandlemi, vše prohřejeme a dochutíme.

Platýze rozdělíme na porce a na talíři ozdobíme slaninou a mandlemi. Platýze na mandlích a slanině podáváme s čerstvou zeleninou a bramborovou přílohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Platýz na mandlích a slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena