Platýzové závitky se žampiony

Velmi zajímavé rybí závitky, které drží pohromadě, a přitom se rozplývají na jazyku.


4.796x
35 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si bylinky, které nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z celého citronu vymačkáme šťávu.

Filety pokapeme citronovou šťávou, překryjeme anglickou slaninou a posypeme nasekanými bylinkami. Zavineme nití.

Závitky dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

Nakrájené žampiony osmahneme na másle, osolíme a přidáme kopr.

Závitky zalijeme smetanou a bílým vínem, posypeme osmahnutými žampiony a podáváme.

Vhodnou přílohou k platýzovým závitkům je rýže nebo brambory.
user-icon

autor Vendulqa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Platýzové závitky se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.