Marinovaný platýz s kaparovou omáčkou

Recept na lehký pokrm z platýze marinovaného v bylinkách, kterého připravujeme na pánvi. Nejlépe chutná s teplou kaparovo-smetanovou omáčkou.


4.712x
45 min

Ingredience

máslo
2 ksfilet z platýze

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
umeocet

omáčka

50 mlvývar
150 mlsmetana
3-4 lžícekapary
1 lžičkarýžová mouka
1 lžičkapesto Vera

marináda

50 mlolivový olej
0.5 lžičkysušený koriandr
0.5 lžičkysušený tymián
0.5 lžičkysušená citronová kůra

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Koření rozdrtíme, ochutíme citronovou kůrou, zalijeme olejem a podle chuti opepříme. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran hojně potřeme marinádou. Takto připravenou rybu necháme v chladu odležet asi 30 minut. Kapary propláchneme vodou, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme. Smetanu promícháme s vývarem a 1 plnou lžičkou rýžové mouky.

Na oleji s máslem opečeme marinované filety z obou stran dorůžova. Rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme okapané a pokrájené kapary, nezapomeneme lžičku pesta. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu, pak přilijeme smetanovou zálivku a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku dochutíme podle potřeby solí, pepřem a umeoctem.

Opečeného marinovaného platýze rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme teplou kaparovou omáčkou a podáváme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný platýz s kaparovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena