Nejlepší těsto na pizzu a zaručený recept na přípravu nejlepšího smetanového základu.
3-4 stroužky | česnek |
2-3 dl | mléko |
1 kelímek | smetana |
0.5 kostky | droždí |
300 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
niva | |
eidam | |
olivový olej | |
parmazán |
Do větší misky, protože těsto pak nakyne, si nasypeme 300 g hladké mouky. V hrníčku vedle si ze 2 dl mléka, špetky cukru a poloviny droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do špetkou soli osolené mouky a zakápneme kapkou olivového oleje. Začneme vypracovávat vláčné těsto, pokud těsto lepí nebo naopak nedrží, klasicky přidáváme mouku a nebo mléko. Těsto necháme na teplém místě asi 25 minut kynout. Mezitím si připravíme smetanový základ na pizzu. Budeme potřebovat 33% smetanu, tu nalijeme do misky a k ní přistrouháme sýry. Já používám klasicky 4 druhy sýra - eidam, niva, parmezán a čtvrtý sýr volím podle chuti. Někdy přidám hermelín jindy zase balkánský sýr. Ze sýrů a smetany uděláme směs, která bude dosti hutná. Směs osolíme a opepříme. Přidáme 2 - 4 stroužky prolisovaného česneku, záleží na chuti. Mezitím nám vykynulo těsto, které rozválíme, vložíme na plech a pokapeme olivovým olejem, který pak vmasírujeme do těsta. Olivový olej zajišťuje křehkost a vláčnost pizzy. Nakonec na pizzu vyklopíme z misky směs smetany a sýrů a rovnoměrně rozetřeme po pizze. Bude se zdát, že je tam směsi hodně, ale opak je pravdou. Dejte tam všechno, co jste si připravili. Je to osvědčené a pizza je opravdu naprosto dokonalá. Na vrch pizzy ještě přidávám prosciutto cotto, popřípadě libovou slaninu a nebo třeba schwarzwaldskou šunku. Pizzu se smetanovým základem ihned po upečení podáváme. Křehké těsto s lahodnou krémovou směsí sýrů chutná dokonale.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
Úvodní foto: Pixabay.com
autor nnnnn
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena