Pizza s tuňákem a cibulí

Recept na chutnou pizzu s italským sugem, kousky tuňáka, cibule a mozzarelly.


5.08x
45 min
2×

Postup přípravy

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí a mícháme, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujeme mouku a sůl. Věnujeme se hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžeme těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat.

Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, bazalku a trochu podlijeme vodou. Necháme na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndáme bazalku a podle chuti dosolíme.

Předehřejeme troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budeme péct. Rozdělíme těsto na dva díly a dlaní vytvarujeme pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneseme na pizzu a zhruba 1 cm necháme na okraj. Naaranžujeme cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka Vasco da Gama. Pečeme 5 minut. Mezitím nakrájíme mozzarellu na plátky. Klademe na pizzu a necháme ještě na 5 minut péct.

Pizzu s tuňákem a cibulí ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza s tuňákem a cibulí

Zpět na recept