Piškotový broskvový koláč

Jednoduchý recept na piškotový koláč s broskvemi.


4.330x
60 min
6×

Postup přípravy

Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si také otevírací koláčovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháme moučkový cukr. Poté zlehka přimícháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme do koláčové formy, poté na něj navrstvíme nakrájené broskve. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova (zhruba 45 minut).

Vychladlý koláč s broskvemi krájíme na kousky a podáváme ke kávě či čaji.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový broskvový koláč

Zpět na recept