Piškotová roláda s vanilkovým krémem

Nadýchaná piškotová roláda plněná krémem. Výborný dezert!


4.7144x
60 min
14×

Postup přípravy

Na výrobu této rolády nejprve ušleháme do husté pěny žloutky s cukrem, poté přilijeme po lžících horkou vodu a lžičku oleje.

V druhé nádobě si zároveň ušleháme tuhý sníh z bílků, který potom opatrně zamícháme do vyšlehaných žloutků. Do této směsi potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

Roládové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C.

Mezitím si připravíme krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme vychladnout a potom do něj vmícháme máslo (můžeme přilít i trochu 100% tuku) a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.

Upečený korpus potřeme marmeládou a na ni naneseme vrstvu krému. Stočíme do rolády a necháme zatuhnout.

Zbylý krém můžeme použít na potření povrchu rolády a posypat ji mletými ořechy či kokosem a také ještě nahoře krémem ozdobit.

Piškotovou roládu s vanilkovým krémem nakrájíme na kousky neboli kolečka a servírujeme na talíře.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda s vanilkovým krémem

Zpět na recept