Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

Ideální recept na neděli! Dnes vás krok za krokem naučíme jednoduchou roládu z nadýchaného kakaového těsta bez mouky. Roláda není příliš sladká a ke kávě chutná božsky.

177505×

Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto si připravíme 5 - 6 vajec (podle velikosti), 100 g cukru moučka a 3 - 4 lžíce kakaa. Na krém budeme potřebovat 250 ml smetany ke šlehání 33% a 1 ztužovač šlehačky. 

2) Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům prosejeme polovinu cukru a vyšleháme do žluté pěny. 

3) K bílkům přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme na tuhý sníh. 

Vyzkoušejte také recept na jablečný mřížkový koláč

 

4) Ke žloutkové směsi vmícháme kakao. 

5) A nakonec přidáme bílkový sníh, který opatrným nadzviháváním zapracujeme. 

6) Vznikne nám hladké a pěnové těsto. 

Vyzkoušejte také recept na jednoduchý a lahodný francouzský koláč

 

7) Kakaové těsto na roládu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Upečený kakaový plát necháme zcela vychladnout. 

8) Během pečení si připravíme náplň (krém). Dobře vychlazenou smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem. 

9) Kakaový plát opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme šlehačkovým krémem. 

10) Plát těsta opatrně zamotáváme do rolády, dáváme pozor, aby nám nepopraskal. 

11) Takto připravenou roládu uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. 

12) Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě jako sladké pohoštění. 

Kakaová roláda se šlehačkou a finanční náročnost

Těsto nás vyjde asi na 25 Kč, krém na 30 Kč. Roládu tak připravíme za 55 Kč. 

user-icon

autor Michy