Kakaová buchta s banánovou polevou

Recept na veganskou buchtu třeba ke kafíčku, kterou si mohou dát klidně i lidé, kteří jsou alergičtí na mléko.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

0.8 hrnkucukr
0.5 hrnkuolej
3 lžícerum
1 hrnekvoda
1 ksprášek do pečiva
1 ksbanán
1 ksvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
3 lžícekakaový prášek
3 lžícesušené ovesné mléko

poleva

4 dlvoda
2 ksbanán
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
0.5 ksbílé tofu
0.5 baleníveganská smetana

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 165 °C. Středně velký plech vymažeme olejem a posypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

Připravíme si polevu. V misce rozmixujeme 2 malé banány s vodou, pudinkem, tofu a veganskou smetanou.

Dále se vrhneme na přípravu těsta. Smícháme všechny sypké přísady. V druhé misce rozmixujeme banán s olejem, vodou a rumem a přidáme do moučné směsi. Pořádně promícháme, vlijeme na plech a pečeme 35 minut.

Pak na propečené těsto nalijeme banánovou polevu a dále pečeme asi 10 minut.

Veganskou kakaovou buchtu s banánovou polevou můžeme posypat moučkovým cukrem, ale většinou je sladká dost a není to potřeba.

Poznámka: Nemám ráda moc sladké buchty. Oproti běžným receptům dávám asi o čtvrtinu méně cukru, takže lze přidat.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová buchta s banánovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná