Pikantní ryba

Milovníkům čínské kuchyně nabízím k vyzkoušení pikantní kousky ryby.


2.7240x
60 min

Postup přípravy

Vykuchanou rybu zbavenou ploutví nakrájíme na silnější proužky nebo špalíčky. Použít můžeme hejka, ale i kapra, úhoře nebo filé.

Cibuli nasekáme nadrobno, pokud máme mladé cibulky (4ks), tak na kolečka a smícháme se všemi ostatními přísadami na marinádu. Do marinády vložíme kousky ryby a necháme alespoň půl hodiny uležet.

Naložené kousky ryby z marinády vyjmeme a necháme okapat. Prudce osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran. Osmaženou rybu vyndáme a k vysmaženému oleji přilijeme marinádu a krátce ji povaříme. Kousky ryby vrátíme do marinády a promícháme.

Pikantní rybu podle čínské kuchyně podáváme nejlépe s rýží nebo chlebem a zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní ryba

Zpět na recept