Pikantní řízek z Krnova

Pikantní řízky z vepřové kýty. Vyzkoušejte výborný recept na řízky trochu jinak.


4.7270x
30 min

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle.

Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru. Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.

Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní řízek z Krnova

Zpět na recept