Pikantní řízek z Krnova

Pikantní řízky z vepřové kýty. Vyzkoušejte výborný recept na řízky trochu jinak.


4.7270x
30 min

Ingredience

5 plátkůvepřová kýta

na obalení

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
strouhanka
1 lžícečedar
hladká mouka
1 lžícebílý jogurt

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř
čtyřbarevný pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru. Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance. Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní řízek z Krnova

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena