5 plátků | vepřová kýta | |
na obalení | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
1 lžíce | čedar | |
hladká mouka | ||
1 lžíce | bílý jogurt | |
podle chuti | ||
sůl | ||
chilli koření | ||
mletý černý pepř | ||
čtyřbarevný pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru.
Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.
Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.
Foto: Shutterstock.com
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena