Pikantní polévka z červené řepy a rajčat

Vyzkoušejte recept na zdravou podzimní polévku z červené řepy a rajčat s jemně pikantní chutí.


4.420x
45 min

Postup přípravy

Vakuovanou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku jemně nasekáme. Oloupaný závor jemně nastrouháme. Omytou bazalku nakrájíme nadrobno.

Na másle necháme zesklovatět cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor. Pak vmícháme plátky rajčat, červenou řepu, vše osolíme, opepříme a krátce orestujeme.

Zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme bazalku a zvolna povaříme 10 - 15 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem do hladka a polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Pikantní polévku z červené řepy a rajčat na talíři zakapeme smetanou, ozdobíme bazalkou a podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní polévka z červené řepy a rajčat

Zpět na recept