Vaření.czReceptyPikantní polévka z červené řepy a rajčat

Pikantní polévka z červené řepy a rajčat

Vyzkoušejte recept na zdravou podzimní polévku z červené řepy a rajčat s jemně pikantní chutí.


4.420x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
600 mlvývar
3 ksrajče
1 kschilli paprička
100 mlčervené víno
0.5 lžičkyčerstvý zázvor
1 ksčervená cibule
4 ksvakuovaná červená řepa

podle chuti

sůl
bazalka
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

na ozdobu

smetana ke šlehání
bazalka

Postup přípravy

Vakuovanou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku jemně nasekáme. Oloupaný závor jemně nastrouháme. Omytou bazalku nakrájíme nadrobno. Na másle necháme zesklovatět cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor. Pak vmícháme plátky rajčat, červenou řepu, vše osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme bazalku a zvolna povaříme 10 - 15 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem do hladka a polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pikantní polévku z červené řepy a rajčat na talíři zakapeme smetanou, ozdobíme bazalkou a podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní polévka z červené řepy a rajčat

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena