Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami

Recept na zdravou a výživnou zeleninovou polévku s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem lepku.


5.03x
30 min

Postup přípravy

Máslo necháme rozehřát v hrnci, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel a jemně nakrájenou menší cibuli. Společně lehce osmahneme, až mrkev pustí barvu. Následně přisypeme ovesné vločky, krátce opět osmahneme a zalijeme vroucí vodou, tím nám vznikne zahuštěný základ polévky.

Do základu polévky přidáme sušené hříbky, cherry rajčátka, horkou vodu a krátce dusíme, stačí cca 5 - 10 minut, až je zelenina na skus a hříbky měkké. Pak přidáme do polévky propasírovaný česnek a na jemno nakrájené brambory. Dochutíme kostkou zeleninového masoxu nebo vývarem, přidáme drcený kmín, trochu soli, majoránku a vaříme.

Když jsou všechny ingredience měkké, dáme do polévky uvařenou červenou čočku a dochutíme podle libosti. Zeleninovou polévku stáhneme z ohně, přidáme lžičku másla na zjemnění a vmícháme nasekanou čerstvou petrželku.

Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami je zdravá, výživná a opravdu moc dobrá.
user-icon

autor Douchy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami

Zpět na recept