Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami

Recept na zdravou a výživnou zeleninovou polévku s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem lepku.


5.03x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 špetkysůl
1 lžičkamáslo
2 ksbrambory
2 špetkymajoránka
1 kscibule
2 ksmrkev
1 kspetržel
50 gmáslo na smažení
50 gčervená čočka
1 špetkamletý kmín
30 gsušené houby
100 govesné vločky
4 kscherry rajčátka
1 kostkabujon
1 snítkapetržel kudrnka

Postup přípravy

Máslo necháme rozehřát v hrnci, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel a jemně nakrájenou menší cibuli. Společně lehce osmahneme, až mrkev pustí barvu. Následně přisypeme ovesné vločky, krátce opět osmahneme a zalijeme vroucí vodou, tím nám vznikne zahuštěný základ polévky.

Do základu polévky přidáme sušené hříbky, cherry rajčátka, horkou vodu a krátce dusíme, stačí cca 5 - 10 minut, až je zelenina na skus a hříbky měkké. Pak přidáme do polévky propasírovaný česnek a na jemno nakrájené brambory. Dochutíme kostkou zeleninového masoxu nebo vývarem, přidáme drcený kmín, trochu soli, majoránku a vaříme.

Když jsou všechny ingredience měkké, dáme do polévky uvařenou červenou čočku a dochutíme podle libosti. Zeleninovou polévku stáhneme z ohně, přidáme lžičku másla na zjemnění a vmícháme nasekanou čerstvou petrželku.

Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami je zdravá, výživná a opravdu moc dobrá.
user-icon

autor Douchy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena