Výborným doplňkem ke grilovanému masu je recept na okurkový ostrý salát vybraný z čínské kuchyně.
1 lžíce | olej |
1 ks | chilli paprička |
1 ks | okurka salátová |
zálivka | |
---|---|
sůl | |
1 lžíce | ocet |
50 ml | voda |
mletý pepř | |
1 lžička | cukr krupice |
1 lžíce | sójová omáčka |
sladká červená paprika | |
na ozdobu | |
pórek | |
červená kapie | |
zelená petrželka |
Okurku důkladně omyjeme. Kousek nakrájíme na slabá kolečka, kousek okurky na nudličky. Chilli papričku drobně nakrájíme a osmahneme ji krátce na oleji. Papričku můžeme použít i sušenou. Z oleje ji pak vyjmeme a ostrý olej, který nám vznikne, necháme vychladnout. Potom jej nalijeme na nakrájené okurky. Zálivku připravíme smícháním octa, sojovky, cukru, sladké papriky, pepře, soli a vody. Mícháme, dokud se cukr v zálivce nerozpustí. Pak i zálivku přelijeme na okurky. Papriky, pepře a soli dáme podle chuti. Nakonec pikantní okurkový salát ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou, pórkem a rozkrájenou červenou kapií. Pikantní ostrý okurkový salát se hodí k minutkám z masa nebo k masu připraveném na grilu.
Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem
Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena