1 lžíce | olej | |
1 ks | chilli paprička | |
1 ks | okurka salátová | |
zálivka | ||
---|---|---|
sůl | ||
1 lžíce | ocet | |
50 ml | voda | |
mletý pepř | ||
1 lžička | cukr krupice | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
sladká červená paprika | ||
na ozdobu | ||
pórek | ||
červená kapie | ||
zelená petrželka |
Okurku důkladně omyjeme. Kousek nakrájíme na slabá kolečka, kousek okurky na nudličky. Chilli papričku drobně nakrájíme a osmahneme ji krátce na oleji. Papričku můžeme použít i sušenou. Z oleje ji pak vyjmeme a ostrý olej, který nám vznikne, necháme vychladnout. Potom jej nalijeme na nakrájené okurky. Zálivku připravíme smícháním octa, sojovky, cukru, sladké papriky, pepře, soli a vody. Mícháme, dokud se cukr v zálivce nerozpustí. Pak i zálivku přelijeme na okurky. Papriky, pepře a soli dáme podle chuti. Nakonec pikantní okurkový salát ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou, pórkem a rozkrájenou červenou kapií. Pikantní ostrý okurkový salát se hodí k minutkám z masa nebo k masu připraveném na grilu.
Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem
Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena