Pikantní okurkový salát

Výborným doplňkem ke grilovanému masu je recept na okurkový ostrý salát vybraný z čínské kuchyně.


3.1113x
30 min

Postup přípravy

Okurku důkladně omyjeme. Kousek nakrájíme na slabá kolečka, kousek okurky na nudličky. Chilli papričku drobně nakrájíme a osmahneme ji krátce na oleji. Papričku můžeme použít i sušenou. Z oleje ji pak vyjmeme a ostrý olej, který nám vznikne, necháme vychladnout. Potom jej nalijeme na nakrájené okurky. Zálivku připravíme smícháním octa, sojovky, cukru, sladké papriky, pepře, soli a vody. Mícháme, dokud se cukr v zálivce nerozpustí. Pak i zálivku přelijeme na okurky. Papriky, pepře a soli dáme podle chuti. Nakonec pikantní okurkový salát ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou, pórkem a rozkrájenou červenou kapií. Pikantní ostrý okurkový salát se hodí k minutkám z masa nebo k masu připraveném na grilu.


Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem


Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.


Recept


Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!


Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.


Polníček

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní okurkový salát

Zpět na recept