Pikantní okurkový salát

Výborným doplňkem ke grilovanému masu je recept na okurkový ostrý salát vybraný z čínské kuchyně.


3.1113x
30 min

Postup přípravy

Okurku důkladně omyjeme. Kousek nakrájíme na slabá kolečka, kousek okurky na nudličky.

Chilli papričku drobně nakrájíme a osmahneme ji krátce na oleji. Papričku můžeme použít i sušenou. Z oleje ji pak vyjmeme a ostrý olej, který nám vznikne, necháme vychladnout. Potom jej nalijeme na nakrájené okurky.

Zálivku připravíme smícháním octa, sojovky, cukru, sladké papriky, pepře, soli a vody. Mícháme, dokud se cukr v zálivce nerozpustí. Pak i zálivku přelijeme na okurky. Papriky, pepře a soli dáme podle chuti.

Nakonec pikantní okurkový salát ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou, pórkem a rozkrájenou červenou kapií.

Pikantní ostrý okurkový salát se hodí k minutkám z masa nebo k masu připraveném na grilu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní okurkový salát

Zpět na recept