Hovězí maso po stroganovsku

Úprava hovězího masa na paprice se smetanovou omáčkou, sušenými houbami a okurkami zajímavé chuti. Vyzkoušejte výborný recept!


3.73x
160 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky, stejně tak sterilovanou okurku. Maso očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme, poté nakrájíme na kostičky.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a chvíli opékáme, až se slanina trochu vyškvaří a cibule začne žloutnout. Přidáme papriku, krátce ji rozpustíme a podlijeme cca 150 ml vody. Přidáme sušené houby, sůl, masovou bujonovou kostku, kečup a na nudličky nakrájené maso. Dusíme asi 3/4 hodiny. Pak přidáme na nudličky nakrájenou kyselou okurku, rajčata, a vše dusíme za občasného podlévání vodou do změknutí masa, celkem asi 3 hodiny. Místo rajčat můžeme použít 30 g rajského protlaku.

Na závěr přilijeme do omáčky sladkou smetanu smíchanou s moukou a vaříme ještě 10 minut. Případně vodou upravíme hustotu.

Hovězí maso po stroganovsku podáváme s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží jako výborný hlavní chod.

Energetická hodnota: 540kJ/100g, 1473kJ/porce
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso po stroganovsku

Zpět na recept