Vaření.czReceptyHovězí maso po stroganovsku

Hovězí maso po stroganovsku

Úprava hovězího masa na paprice se smetanovou omáčkou, sušenými houbami a okurkami zajímavé chuti. Vyzkoušejte výborný recept!


3.73x
160 min

Ingredience

50 gslanina
6 gsůl
120 grajčata
125 gcibule
0.5 kostkymasox
15 gpolohrubá mouka
70 gkyselá okurka
500 ghovězí zadní
30 grostlinný olej
25 gsušené houby
1 lžíceostrý kečup
1 lžičkamletá sladká paprika
250 mlsladká smetana 12%

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky, stejně tak sterilovanou okurku. Maso očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme, poté nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a chvíli opékáme, až se slanina trochu vyškvaří a cibule začne žloutnout. Přidáme papriku, krátce ji rozpustíme a podlijeme cca 150 ml vody. Přidáme sušené houby, sůl, masovou bujonovou kostku, kečup a na nudličky nakrájené maso. Dusíme asi 3/4 hodiny. Pak přidáme na nudličky nakrájenou kyselou okurku, rajčata, a vše dusíme za občasného podlévání vodou do změknutí masa, celkem asi 3 hodiny. Místo rajčat můžeme použít 30 g rajského protlaku. Na závěr přilijeme do omáčky sladkou smetanu smíchanou s moukou a vaříme ještě 10 minut. Případně vodou upravíme hustotu. Hovězí maso po stroganovsku podáváme s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží jako výborný hlavní chod. Energetická hodnota: 540kJ/100g, 1473kJ/porce
user-icon

autor Gogela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso po stroganovsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena