Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou

Vynikající letní zeleninový pokrm chutná nejlépe s čerstvým bílým pečivem. Recept zvládnou i začínající kuchaři.


4.19x
30 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na tenké dlouhé proužky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky.

V hluboké pánvi rozpálíme olej a vložíme nejprve uzeninu, kterou za občasného promíchání orestujeme. Asi po 2 minutách přidáme cibuli, promícháme a restujeme další 3 - 4 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a pod poklicí dusíme na mírném plameni 20 - 25 minut. Během dušení směs asi 2x promícháme. Je-li pokrm málo slaný, přidáme trochu bylinkové vegety nebo soli. Nakonec přidáme malou lžičku ostré chilli omáčky. Do leča vmícháme vejce a za stálého míchání dusíme ještě asi 3 - 4 minuty, než se vejce srazí.

Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou rozdělíme na talíře. Na talíři zdobíme jemně nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou. Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou podáváme výhradně s čerstvým bílým pečivem.
user-icon

autor Dežo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou

Zpět na recept