Zkoušeli jste k uzenému masu uvařit čočku jinak než tradičně "na kyselo“? Nabízím vám recept na pikantní čočku.
Hodnocení
3.1
/ 5 (99x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
4 stroužky
česnek
5 lžic
olej
sůl
3 ks
cibule
8 lžic
kečup
1 svazeček
cibulová nať
mletý černý pepř
2 balíčky
čočka ve varných sáčcích
Postup přípravy
Čočku uvaříme podle návodu na obalu doměkka a osolíme.
Cibuli a česnek oloupeme. Česnek utřeme se solí a cibuli nakrájíme nadrobno. Natě přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmahneme. Přidáme česnek, kečup, bylinky a ohřejeme. Přidáme uvařenou čočku a provaříme.
Pikantní čočku podáváme k opečenému párku nebo uzenému masu. Jídlo je vhodné doplnit zeleninovým salátem.