Vaření.czReceptyPíchaná buchta s čokoládou

Píchaná buchta s čokoládou

Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.


5.01x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
5 ksvejce
150 gmáslo
150 mlvoda
1 balíčekprášek do pečiva
210 gcukr krupice
10 gvanilkový cukr
1 lžičkacitronová kůra
280 gpolohrubá mouka

poleva

150 gmarmeláda
200 mlsmetana ke šlehání
200 gčokoláda 70%

Postup přípravy

Vejce rozdělíme na žloutky (větší mísa) a bílky (menší mísa). Troubu dáme nahřát na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a poté vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do našlehaných žloutků s cukrem zašleháme také postupně rozpuštěné máslo a teplou vodu. Poté zlehka zašleháme i prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec jemně stěrkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto přemístíme do máslem vymazaného a polohrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut. Povrch zezlátne a špejlí otestujeme propečenost. Během pečení si připravíme polevu, tedy rozehřejeme v rendlíku smetanu, odstavíme, rozmícháme nalámanou čokoládu. Poté vmícháme i marmeládu, vznikne hladká poleva. Jakmile je buchta upečená, opačným koncem vařečky ji propícháme po celé ploše. Nakonec propíchaný korpus buchty zalijeme polevou a rovnoměrně rozetřeme. Píchanou buchtu necháme vychladit, poté nakrájíme, můžeme ještě ozdobit našlehaným tvarohem či smetanou, případně ovocem a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Píchaná buchta s čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena