Píchaná buchta s čokoládou

Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozdělíme na žloutky (větší mísa) a bílky (menší mísa). Troubu dáme nahřát na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a poté vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do našlehaných žloutků s cukrem zašleháme také postupně rozpuštěné máslo a teplou vodu.

Poté zlehka zašleháme i prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec jemně stěrkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto přemístíme do máslem vymazaného a polohrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut. Povrch zezlátne a špejlí otestujeme propečenost.

Během pečení si připravíme polevu, tedy rozehřejeme v rendlíku smetanu, odstavíme, rozmícháme nalámanou čokoládu. Poté vmícháme i marmeládu, vznikne hladká poleva.

Jakmile je buchta upečená, opačným koncem vařečky ji propícháme po celé ploše. Nakonec propíchaný korpus buchty zalijeme polevou a rovnoměrně rozetřeme.

Píchanou buchtu necháme vychladit, poté nakrájíme, můžeme ještě ozdobit našlehaným tvarohem či smetanou, případně ovocem a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Píchaná buchta s čokoládou

Zpět na recept