Kakaový řez s povidly

Recept na velmi rychlý a jednoduchý řez, který ovšem překvapí svou vláčností a lahodností.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si rozdělíme do dvou misek žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, poté zašleháme změklé máslo. Přidáme také mléko, kakao, povidla (nebo marmeládu), skořici a perníkové koření, mouku smíchanou s kypřicím práškem a opět vyšleháme. Nakonec lžící postupně vmícháme sníh z bílků.

Těsto natřeme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Propečenost otestujeme špejlí.

Vychladlý koláč polijeme citronovou polevou, tedy do misky dáme šťávu z citronu a přidáváme moučkový cukr dle konzistence. Nalijeme na koláč, rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout.

Kakaový řez s povidly servírujeme nakrájený na čtverce či trojúhelníky, můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Vyzkoušejte také:







Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaový řez s povidly

Zpět na recept