Kakaový řez s povidly

Recept na velmi rychlý a jednoduchý řez, který ovšem překvapí svou vláčností a lahodností.


0.00x
30 min

Ingredience

200 gcukr
5 ksvejce
160 gmáslo
4 lžícekakao
100 mlmléko
0.5 baleníprášek do pečiva
4 lžícepovidla
1 lžičkamletá skořice
280 gpolohrubá mouka
1 lžičkaperníkové koření

poleva

cukr moučka
citronová šťáva

Postup přípravy

Nejprve si rozdělíme do dvou misek žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, poté zašleháme změklé máslo. Přidáme také mléko, kakao, povidla (nebo marmeládu), skořici a perníkové koření, mouku smíchanou s kypřicím práškem a opět vyšleháme. Nakonec lžící postupně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Propečenost otestujeme špejlí. Vychladlý koláč polijeme citronovou polevou, tedy do misky dáme šťávu z citronu a přidáváme moučkový cukr dle konzistence. Nalijeme na koláč, rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout. Kakaový řez s povidly servírujeme nakrájený na čtverce či trojúhelníky, můžeme ozdobit čerstvým ovocem.


Vyzkoušejte také:






 



Doladěno k dokonalosti: Banánové muffiny s čokoládovým krémem krok za krokem


Na oslavu nebo k čaji vám tyto muffiny budou jistě chutnat. Vyzkoušejte recept na vynikající, jednoduché a nadýchané muffiny s lahodným krémem.


Doladěno


Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!


Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.


Pokrmy






Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaový řez s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Sladkosti